top of page

Filozófiánk

Az állattartás, különösen a nagyüzemi formája különleges műfaj: mindennapos intenzív tevékenység, amely nagy odafigyelést és gondosságot igényel a gazda részéről. Az eredményt pedig ezer dolog befolyásolja: az időjárás, a takarmány minősége, az itatóvíz minősége, az istállók felépítése vagy akár olyan környezeti tényezők, mint a zajforrások.

 

Csakúgy, mint a növénytermesztésben, az állatok iránt is jelentősen megnőtt elvárás az elmúlt évtizedekben legyen az súlygyarapodás, tejhozam vagy ellés szám. Erre akkor képesek az állatok, ha mind külsőleg és belsőleg egészséges egyensúlyi állapotban vannak. A nagyüzemi körülmények – a legjobb szándék mellett is - sokszor megnehezítik az egészséges egyensúly huzamos fenntartását.


Az Animalfutura – Állatjólét másként azt célozza meg, hogy mind az istálló terében, mind az állatok szervezetében olyan folyamatokat indítson be és támogasson, amelyek a legalapvetőbb mikrobiológiai szinteken teremtenek egészséges, stabil, az állatot magas fokon támogató körülményeket. Közismert, hogy a szervezetben és a külső környezetben élő baktériumok, gombák, egysejtűek, fonálférgek milyen jelentős mértékben meghatározzák az emberek, állatok és növények jól létét. Számunkra az Állatjólét másként azt jelenti, hogy ezt a mikrobiológiai környezet tartjuk az állatot támogató legmagasabb jótékony szinten.


A szolgáltatásainkban szereplő minden termék, technológia és szolgáltatás fejlesztése során elsődleges szempont volt az állatok számára jótékony, változatos mikrobiális környezet megvalósítása. A gazda már megtapasztalta – hiszen folyamatosan az orrunk alá dörgölik -, hogy mennyire pusztítóak tudnak lenni a mikrobák. De vajon azzal is tisztában vagyunk, hogy mennyire jótékonyak tudnak lenni? Meggyőződésünk, hogy az állatok jóléte az emésztőrendszerben kezdődik, majd az alomban és az istálló klímában folytatódik, hogy aztán a gazda egy olyan minőségű szerves trágyát kapjon, amellyel hatékonyan tud a növénytermesztésben tápanyagot pótolni. Mindez pár évtizeddel ezelőtt evidencia volt, mára azonban újra fel kell fedeznünk. Ehhez biztosít az Animalfutura egyszerű, hatékony és világszínvonalú megoldásokat. 


Hiszünk benne, hogy az állatok jobb, egészségesebb, nyugodtabb életet élhetnek a termékeink használatával az állatok és gondozóik jólétére egyaránt.

AZ ANIMALFUTURA AZ AGROFUTURA ÜZLETÁGA

Az Agrofutura Magyarország Kft. a biológiai alapú gazdálkodás elkötelezett szakértője. További információ a mezőgazdasági tevékenységünkről: www.agrofutura.hu 

CSAPATUNK

bottom of page