top of page
LGabor_2.jpg

LIPTAY GÁBOR

Budapesten születtem a VII., majd nevelkedtem a VIII. (‘Nyócker’) kerületben; úgyhogy a földhöz nem sok közöm volt. Mégis hiányzott, így gyerek- illetve ifjúkorom idején szinte nem volt olyan nap vagy délután, hogy ne mozdultam volna ki a Füvészkertbe, a Dunapartra, Tabánba, Gellért-hegyre- a körülöttünk lévő zöldkörnyezetbe.  Szerettem a természetet: szüleimmel szinte minden hónapban kirándultunk valahová, a várost övező természetbe: hegyekre-völgyekre.

 

Majd húsz éves tanácsadói  - közgazdasági, szervezetfejlesztési- feladatok és megbízások után 2009-ben ismerkedtem meg közelebbről azokkal a kihívásokkal és feladatokkal, amelyet a tömegtermelés által okozott élelmiszer-minőség csökkenés okoz a közétkeztetésben, a családok konyháján és sok más egyéb helyen, ami a silány élelmiszerek által veszélyeztetett fogyasztónál jelentkezik. Útkeresésünk során foglalkoztunk a biointenzív gazdálkodás követelményeivel, a közösségi konyhakerti termelés kérdéseivel, a helyi gazdaság-, gazdálkodás kérdéseivel, a szövetkezeti gazdálkodás magyarországi és régiós lehetőségeivel egyaránt.  

 

Ezen sok éves tapasztalatszerzés során nyílt lehetőségem a legfontosabb elem, a föld -a termőföld-  megújításának, újra életre keltésének lehetőségével foglalkozni. Most érzem igazán, hogy a lényeggel, a legfontosabbal foglalkozhatom, és így, a Talaj Humusz Menendzsmentben (THM) való munkámmal a legtöbbet adhatom a Földnek, amiből, -amin élünk.


Az Agrofutura Kft. agroökológiai gazdálkodás kutatás-fejlesztési projektjeinek és szolgáltatásainak erőforrásai megteremtésén dolgozom. Az a célom, hogy munkánkkal ágazattól függetlenül teremthessünk fejlődési lehetőséget mind a kistermelők, a nagy gazdák és integrátorok, az állattenyésztők, valamint minden, a természettel szoros szimbiózisban élő és munkálkodó termelők, vállalkozók számára.


Az Agrofuturában végzett munkám során –továbbá-  az ökológiai gazdálkodás elméleti és gyakorlati működésének és ezekkel kapcsolatos ismeretek és nemzetközi technológiák sztenderdizálásáról, valamint a kutatási-, illetve innovációs ötletek megvalósíthatóságáról igyekszem gondoskodni.

Elérhetőségek

bottom of page