top of page

GUJER TG 301

GUJER_TG_301.png

Kardán,- vagy hidraulikus hajtású modell, amelyet egy traktor húz maga mellett. Igazán meggyőző a teljesítménye, hiszen akár évi 25 000 tonna szerves anyag feldolgozására is képes. A traktor maximális nyomtávja 2,35 méter és sebességben tudnia kell a 200-300 m/óra mászósebességet.  

 

Nagyobb  gazdaságok, önkormányzatok számára, komposzttelepek, komposztálási szolgáltatást végző cégek számára. Teljesítménye alapján a jellemző kihasználtsága 10 000 t/év feletti biomassza alapanyag feldolgozására alkalmas, de maximum használattal a 25 000 t/év is elérhető.

 

Ez a modell hidraulikusan kifordítható betontömbbel kiegyensúlyozott, aminek köszönhetően nagyon stabilan halad előre az anyagban. A gép 4 tonnás súlya 1,5 tonnára csökken a kerekeken, ezért a gép taposása alacsony.  
A forgató híd hidraulikusan vontatási pozícióba állítható, így a közlekedés is kényelmes.

Gujer technológia

A kompromisszumok nélküli komposztforgatókat a svájci Gujer Innotec AG gyártja. Műszaki precizitás, hatékonyság, minimális fenntartási költség és kiváló ár-érték arány jellemzi ezeket a gépeket.

 

Minden Gujer modell lelke a magas ellenálló képességű és egyedi kisosztású forgató dob és késkiosztás.

 

A Gujer technológia jelentős lóerő igény csökkenés és gépkímélet mellett végez tökéletes homogenizálást, levegőztetést és nedvesítést. 

GUJER_forgatodob.png
GUJER_TG_301_meretek.png

Műszaki paraméterek

A TLT forgása 540, hidraulikus nyomás igény 362 bar és 40l/perc.  Prizma mérete: 3 m x 1,6 m. Munkaspecifikus teljesítmény: 700 m3/h. A híd belső borítása rozsdamentes acéllemez. A gép rövid kardánokkal dolgozik, így nagyon traktor és kardánkímélő. Felső függesztésű, azaz a kardán a vontató kar alatt található! Az oldalsó terelő lapátok hidraulikusan mozgathatóak, csakúgy, mint a gép munkamagassága, így egyenetlen talaj esetén is könnyen reagálhat a sofőr. A hidraulikus meghajtású modellnél a dob forgása fokozatmentesen állítható, ami megkönnyíti a munkát. A prizmák végén a dobok ellentétes irányú forgatása nem nyújtja el a prizmákat, ami ugyancsak időt spórol meg. 

Fizikai méretek: 


Súly: 4000 kg
Szélesség: 3,8 m
Hosszúság: 3,83 m
Híd magasság: 1,6 m

Szállítási pozícióban szélessége: 2 m

A gépet TOPTEX takarófólia vezetővel és beépített nedvesítő fúvókákkal szállítjuk.

Referencia

Agro Lehel Kft., Jászberény

Egy szezon tesztidőszakot követően saját TG301-es vásárlása mellett döntött a cég. A tejelő szarvasmarha állomány szerves trágyájára alapozva, kiegészítve a rétekről frissen vágott zöld anyaggal és faaprítékkal olyan minőségi komposzt előállítását célozták meg, amellyel a piacon is meg tudnak jelenni.

 

Az irányított aerob módszertant használva 2020 év végére megszerezték a NÉBIH által engedélyezett Green Living Soil Extra Humuszkomposzt terméküket, amely kitűnő példa lehet más gazdaságok számára is. A komposztot a szerves trágya szórás mellé, illetve a takarónövények zúzása után, mint mikrobiológiai talajoltó anyag juttatják ki.


2021-ben komposztálás 3. évét kezdi meg az Agro Lehel Kft, amellyel őszinte elismerésünket és a környékbeli gazdák megbecsülését is kivívták. 

bottom of page