top of page

Referenciák

Takarmányszén.webp

Ábrahám Zsófia, Túrkeve

"A Charline Takarmányszenet két sportlovunkkal kezdtük el etetni. Az egyik egy 10 éves német sportló kanca, a másik egy 12 éves magyar sportló kanca. Mindkét loval komoly szinten versenyzünk díjugratásban. A lovak hátsó lábai már hónapok óta beszűrődtek, amit hiába kezeltünk. A Takarmányszén etetésével a szűrődés 4 nap alatt megszűnt és azóta sem jelentkezett az elmúlt három hétben. A lovaknak sokkal jobb lett a bélműködése, a trágyájuk szagtalan, nyugodtabbak, jobban dolgoznak."

 

Zsófi edzője, Süveges Gergő hozzátette, hogy kiemelkedően energikusak lettek a lovak. "Ezek a lovak egy hétvégén 4-5 pályát is mennek, ami nagy terhelés. A második napon már sokat feküdtek, ami stresszre utal. A Takarmányszén egyhetes etetését követő első háromnapos versenyen szemebtűnő volt a különbség: még a harmadik napon is rugdosták az ajtót, annyira tele voltak. Nagyon elégedettek vagyunk."

Általános étvágynövekedés és a szőr fényesedése volt megfigyelhető. az állatok energiája nőtt, energiatartalékuk javult, ami kiegyensúlyozottabb idegrendszerrel párosul, ez versenyeken jelentős előnyt eredményez.

SZABÓ ZOLTÁN, TISZAKÉCSKE

Egy 20 éves ló kapja a takarmányszenet 2020 január vége óta. Korábban kora miatt elég sovány, étvágytalan volt, a lába gyakran duzzadt. Mióta napi rendszerességgel fogyasztja a takarmányszenet az étvágya jelentősen javult, súlya jelentősen növekedett, a szőre pedig fényesebbé vált, energiaszintje emelkedett.

MADARÁSZ KÁROLY, TÚRKEVE

Ezen az Alföld közepén található tanyán több féle állatot tartanak. A Charline Takarmányszén etetését 2019. február végén kezdték meg, többek között fogathajtó lovaiknak adják. 

A lovak pelletált formában, az abrakba kevert takarmányszenet nem válogatják ki, mert nincs se szaga, se íze. A nagy igénybevételnek kitett állatok étvágya és munkabírása megnövekedett.

DEMKÓ ZSOLT, GYULA

bottom of page